Kurdistan ve Gelecegimiz

Her salak tam ikna olmustur ve her tam ikna olmus da salaktir - Baltasar Gracian

06 July, 2006

Şemdin Sakık'ı kazanmadan Kürdistan'ı kazanamazsınız


Bu konu bir süredir üzerinde durmak istediğim ve Kürd entellektüel ve politik çevrelerinin tamamen yanlış ele aldıklarını düşündüğüm bir konudur. Eskimiş ve kaybettiren bir kültürün beraberinde ele alınmasını dayatan Kürdler için dönüm noktası sayılabilecek bir milli kavrayıştan bahsediyorum. Nadir kahramanlarımızdan olan Şemdin Sakık veya nam-ı diğer 'Parmaksız Zeki'. Kürd oğlu Kürd, canını milletine siper etmiş, dünya malını teperek dağlara çıkmış ve kendi körlüğümüzün neticesi bugün düşmanın elinde olan öz be öz kendi malımız olan bir Kürd lideri.

Hayat hikayesini veya kahramanlıklarını iki sebepten anlatmaya gerek duymuyorum. Birinci ve öncelikli sebep tüm Kürdistan'a malolmasıdır. İkinci sebep ise benden çok daha iyi anlatabileceklerin varlığıdır. Peki bu kahramanlıkları sahiplenmeyerek aslında milletleşme sürecinin en önemli dönemeçlerinden birini dönemediğimizin kaç kişi farkındadır? Parmaksız Zeki düşman elinden kurtarılmadığı sürece (cezaevinde tutuluyor olması değildir kastım) sizce biz kendimize bir millet diyebilir miyiz?

Konuya, Kürd'e düşman millet ve devletlerin kültürümüze soktuğu ajan kavramıyla yaklaşmanızı tavsiye ederim. 40 milyonun sanki bir örgüt militanlarıymış gibi birbirine ajan diyerek yaklaştığı bir kültürden bahsediyoruz. Fikrini beğenmediğine rahatça 'ajan' diyen ve bu sayede kendisine aynı kolaylıkta ajan denilmesinin yolunu açan ama en önemlisi 'birbirine güvenemez insanlar topluluğu' yaratan bir kültür. Bir millet birbirine güvenemezlerden oluşabilir mi? Veya hadi türklerden aşırma bir yaklaşım gösterelim: Vatan sevgisi ölçülebilir mi? "O vatanı 10 cm seviyor bense tam 50 metre seviyorum" denebilir mi?

Daha soyut yaklaşım geliştirenler olabilir. Örneğin PKK'lilerin çokça sevdiği yaklaşım kendilerinin elde silah dağda savaştıkları. Bunu diyen dağdaki gerilla olsa diyeceğim olmazda Avrupa'nın göbeğinde göbek şişirenlerden bunu duymak epey ilginçtir. İşte Parmaksız Zeki kod isimli itibarını hiç almadığımız ama pekte sahip çıkmadığımız kahramanımız bu sevginin somutlaştığı örneklerdendir. "10 cm veya 50 mt" bahsi olmasa bile ailesiyle beraber gözönüne aldığımızda politik mücadelenin şehirde, sağda, diplomaside; her cephesinde görev almış /almakta olan bir portre çıkar önümüze. Bu aileyi ve bu ailenin önde gelenlerinden Şemdin Sakık'ı vatan sevgisini bize öğretenlerden olarak tanımlamamız yerindedir.

Hepimizin az çok bildiği ve aslında detaylı olarak ele alınması gereken olaylar yaşandı PKK içerisinde. Adına Apoculaşmak denilen iğrenç bir kişiliksizleştirme çarkıyla dolu DNA'si bozuk bir örgüt olan PKK içerisinde bu simge insan onur kırıcı hakaretlere uğradı. Kişiliğyle oynandı. Öyle ki şerefimiz olan bir insana zorla "şerefsiz" olduğu söylettirildi. Hepimiz şerefsiz olmuştuk o anda ama yukarıda değindiğim kültürün bir yönü bu şerefsizliği Şemdik Sakık ile beraber kabul etmemize sebep oldu.

Burada kısaca İngilizlerin sömürgelerde uyguladığı bir yönteme değineyim. İngilizce tabir "Breaking the eye", yani gözü kırmak. Bu aslolarak köpek eğitimlerinde kullanılan bir yöntem. Köpeklerden itaatkar olmaları beklenir. Ancak kimi yavrunun itaatkar değilde bağımsız karakterli olduğu gözlerindeki kural tanımazlıktan, hür ifadeden belli olur. İngiliz köpek terbiyecileri bu köpekleri bir duvar köşesine alarak gözleri kırılana kadar döverlermiş. Arada bir gözleri kırılıp kırılmadığına bakılır, değilse devam edilirmiş. Gözü hiç kırılmayan köpeklerde olurmuş ve onlar, evet doğru bildiniz, öldürülürlermiş.

PKK'nin örgüt işleyişi ve tepesinde Apo'nun durduğu çarkı aynen böyle olmuştur. Askeri emir komuta zincirinin emre itaat anlayışını çokça aşan, gerilla örgütlenmesine ters bir mantıktan bahsediyoruz. Bilinçli insanlardan oluşacağı varsayılan gerillada merkezinde kendisini "Başkanlık", yani bir makamla tanımlayan hasta ruhlu bir psikopat, çevresinde bunu itirazsız kabul eden -kişiliksiz veya kişiliksizleştirilmiş- bir takım. Bu takımın görevi idari olanların dışında savaş süresince aktif rol oynamak. PKK savaşımının telsizle ve savaş alanında hiç bulunmamış biri tarafından sürdürüldüğü de akla gelince sapkınlığın boyutu herhalde gözler önünde gelir. Soyut bir yaklaşımla ele alınmış ve kendisini "Başkanlık" sıfatıyla tanımlayan hasta akıllı birinin tek kişilik hatsa beynine bırakılmış bir savaş ve bu savaşta inisiyatif alma cesaretini gösteren Şemdin Sakık!

İnisiyatif almak kelimesi önemlidir. CV sahibi olanlarınıza bir sorum olacak. İnisiyatif alma becerisi olmayanın girebileceği kaç açık pozisyon kaldı dünyada? Ya da işyeri sahipleriniz cevap versinler: İnisiyatif alma becerisi olmayanlardan yönetici kademesinde başarı beklenebilir mi?

Şemdin Sakık bir komutandı. Sadece komutan değil lider bir komutandı. Sadece lider bir komutan değil, düşmanın korkusu halkın atan yüreğiydi. Bir milletin beyaz atlı prensi olmuştu. Gerillasını seven, önemseyen, onunla birlikte dağlarda düşman kovalayan birinden bahsediyoruz. Ne oldu da Şemdin Sakık bir anda gündemimizden böylesine düştü ve ne oldu da Şemdin Sakık'a söz söyleme cesaretini buldu bazı sapkınlar?

Konuştuğum, irtibat içerisinde olduğum onlarca Kürd şahsiyeti içerisinde gözleri dolmadan Şemdin Sakık'tan bahsedenine rastlamadım. Peki öyleyse nedir bizi Şemdin Sakık'ı sahiplenmekten alıkoyan. Mahpus'ta düşmanın ellerine düşmüş, Kürdler arasından tamamen dışlanmış bir Kürd lideri. Peki bizde hiç mi utanma yoktur ki Şemdin Sakık'ı sahiplenmeye dilimiz varmıyor. Onu düşmana teslim ettiğimiz itiraf etmektense "Şöyleydi de böyle oldu" derken şerefsizliğin en derinlerine yuvarlandığımızı farkedemiyor muyuz?

Daha açık konuşalım: Şemdin Sakık düşmanın Genelkurmay Başkanlığı makamına getirilse bile (ki kendini o dakika öldürmekten şüphe etmeyecektir) 90'lı yıllarımızın, savaşlarımızın, türk denilen ORK çetesine karşı yürüttüğümüzün simgesi olma vasfını koruyacaktır. Ona sahip çıkmak ve o bizi iteklese bile sahip çıkmak millet oluşumuzun ve kendi dünümüze ve bugünümüze sahip çıkmakta olduğumuzun göstergesidir. Ki Allah biliyor ya Şemdin Sakık'ı biz düşmana verdik, düşmana verdikten sonra arkasından biz küfür ettik ve bir millet olmaktan ne kadar uzak olduğumuzu ona sahip çıkmamakla gösterdik.

Bugün onu düşmanın elinden söküp geri alma günüdür. Apo gibi ihanet çukurunun oksijen kalmamış boklu köşelerinde gezinmemiş ve bunu kendisine yakıştırmayacak bir Kürdistan evladını ve onun şahsında PKK'li yıllarımız ele alıp restorasyona, Kürd kimliğinin yeniden yaratılmasına ihtiyaç duymaktayız.

Konuya giriş niteliğinde bu yazıyı yazmayı uygun gördüm.

17 Comments:

Anonymous Anonymous said...

İzninle imzamı atmak isterim bu yazına.

Serhad

5:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Merhaba Mirat,

ilk mesajim bu makale hakkinda olacak.

Gecmiste Semdin Sakik'i sertce elestiren biri olarak bu yazini ilgi ile okudum. Ancak ne yazik ki Sakik hakkindaki goruslerimde pek bir degisiklik olmus degil.

Semdin Sakik kendi kendisini Kurd milletinin gundeminden dusurmustur. Yakalandigi andan itibaren dusmana topyekun teslim olmus ve daha sonra aktif isbirligi icerisine girmistir. Gecmiste komutan rutbesiyle mucadeleye verdigi hizmeti -ne kadar sanli olursa olsun- kendi ornek itirafciligiyla ve mucadeleyi sona erdirme arzusu icinde yaptigi islerle bir cirpida sifira indirmistir.

Halihazirdaki sartlar altinda dijmina karsi tek sikayeti pismanlik ve itirafcilik yasalarindan mahrum birakilmasi olan bir kisi ister Semdin Sakik olsun, ister Abdullah Ocalan, kim olursa olsun Kurd milletinin tarihinde bir kahraman olarak anilmaya layik degildir. Sadece Kurd milleti degil baska hic bir millet bu turden teslimiyetcilari tarihlerine kahraman olarak yazmaz. Eger Abdullah Ocalan butun teslimiyetciligine ragmen Kurd milletinin tarihine bir kahraman olarak gececekse bu Semo'ya haksizlik yapildigi anlamina gelmez. Bu sadece Apo ve Semo gibi dijmina topyekun teslim olanlara ihanet degil de hala kahramanlik sifati yakistiracak turden, az gelismis milli duygulara sahip bir halk oldugumuz anlamina gelir.

Eger Semdin Sakik dusmanin eline dustugu andan itibaren muharebe alanindaki san ve serefine deger bir direnis gosterseydi iste o zaman mucadele tarihindeki onurlu yerini korumakla kalmayip, daha da percinlemis olurdu. Imha edilmis olsa da, hala sag olsa da dijmina direnis gostermis olsaydi mucadelenin son yedi sekiz yillik seyri cok daha farkli, cok daha pozitif olurdu. Semdin Sakik'in san ve sohreti de Mahsum Korkmaz ve Mazlum Dogan'in sohretlerinin toplamindan daha fazla olurdu.

Oysa Semdin Sakik kalkti, Abdullah Ocalan'a nasil teslim olunmasi ve canini kurtarmasi konusunda adeta bir sablon olusturdu. Semo sayesinde yuzlerce eyleme fiilen komutanlik etmis bir kisi hala yasayabiliyorsa demek hic silah kullanmamis, sadece telsiz basinda emir vermis birinin olum korkusu dijminin dikkatinden hic kacmaz hesabi yapti Abdullah Ocalan daha yakalanmadan once.

Aslinda her elden Semo'yu da suclamak haksizlik. Bu cibanin basi tabii ki Apo'dur, ve her zaman o olmustur. Selim Curukkaya "Apo'nun Ayetleri" kitabinda Abdullah Ocalan'in orgut icindeki zulmu ile insanlari nasil da ya intihara ya da dusmana teslim olmaya -yani kitapta gectigi gibi "hasparagoslasmaya"- zorladigini biliyoruz. Ama Semo'da ne yazik ki sirf Apo'ya olan gicigi yuzunden hem kendi emegine ve alinterine, hem kendi komutasi altinda sehit olmus gerillalarin anilarina ve hem de Kurd halkina bu kadar yabancilasmamaliydi.

Bir Kurd olarak net bir sekilde ifade edebilirim ki ben Tirk dijminin elinde hic bir Kurdu tutsak olarak gormek istemem. Hem Semdin Sakik ve hem de Abdullah Ocalan'in butun ihanetlerine ragmen hala sahiplenilmesine taraftarim. Cunki begensekte begenmesekte bu isimler Kurd saflarinda isledigi siyasi eylemlerinden dolayi esaret altindadirlar. Bu kisilerin siyasi dogrulari veya yanlislari Kurd milletinin ic meselesidir. Modern milliyetcilik teslimiyetcileri kahraman ilan etmedigi gibi, teslim olanlari da dusmanin merhametine terk etmez.

Shexmus Amed

7:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

neden düşman olarak gördüğünüz milletin dilini kullanıyorsunuz. bu blogda mantık hatası wardır.

7:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

kullandıgınız dıl turkce yasadıgınız toprak turk topragı bu vatanı kurarken hıc bır kurd yoktur kı turk devletını kurulurken yanlarında olalım sonrada turklerın yanında olup kendımıze devlet kuralım dıye bı mantık olmaz ayrı yeten ever bı devlet kurulacaksa zaten suan mevcut bır ulke vardır onun adıda turkıye cumhurıyetıdır.Eger apoculuk yada semdın sakık gıbı dusuncenız varsa asla bu olamaz cunku onlar parayı gorunce satan bı kısılıkler oldular.Sıze para yardımını yapan ulkeler bılırlerkı para olmadan sızın baskan dedıklerınız kısılerın aslında karaktersız paraya tapan aslında hıc bır kurt halkını dusunmeyen ınsanların oldugunu bunu artık kafanıza sokun eger bı kursun sıkılıcaksa emın olunkı bunu turke degıl sızı kullanan ınsanlara sıkın ama eger o kursunlar turk ınsanlarına sıkılıcaksa unutmayınkı arkanızda sızede sıkacak bı turkun oldugunu hıssedın kı hıssedırıyoruz.Mantıksız olan turkce konusup nufuslarınızda turk amblemı olup turk bayragı altında yasayosanız sız aslında yıllardır bosa kurek cekıyosunuzdur bunu anlayın.Eger kı bısey yapacaksınız kendı kendınıze yapın ınsanları kullanıp bombalarla hem sehırde hem dagda savasıp bırılerının sucsuz ınsanların hayatlarıyla oynamazsınız ama onemlı olan bı oyun oynamyı bıle bılmıyorsunuz eger halen bu dusuncede olanlarınız bırılerının ekmegıne bal surmekten oteye yanı acıksı bu oyunda karar verecek mercek sızler degılsınız cunku hıc bır oyun yoktur kı pıyonların krallardan daha fazla soz soyleme hakkı olabılecı.Unutmayın pıyonlar sadece one surulen sıperlerdır.Anlayın artık sız turklerle var olacaksınız turkler olmadıkca sızde var olamassınız sızı kendı ulkerınde hayvanlar gıbı goren ınsanların eteklerını opuyorsunuz ama halen turklere dusman gozuyle bakıyorusunuz nasıl boyle dusunuyosunuz cunku sıze ogretılenler yalan bu ulkede hıcbır kurde kımse laf edemez dıl dın ırk bız bunları hos goru ıcındeyız onemlı olan PKK ve dıgerlerı yanı kanlı ellerın parmaklar arasında kayan kan damlalarından baska bısey degılsınız bunu anlayın artık maşaların sahıplerı artık sızı rahatca yonlendırebılıyolar gec olmadan tekrardan dusunun....

6:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Türk olan hiç kimse Kürtlere köpek güzyle bakmıyor. Evet Kürtler varolacaksa Türklerle varolacaklardır ama T.C. olan bütün vatandaşlar birbirleriyle varolacaklar.
Şemdin Sakık sizlere göre bir korkak hain veya bizlere göre bir hain değildi. Alında bu Türk-Kürt çatışmasının sadece amerikadaki çoğu yahudi olan parababalarına yarayacağını anladı. Sözde Kürdistan Devleti bir gün kurulucak çünkü o parababalrı sizleri bir solucan gibi kullanacaklar aynı afrikada ki gibi.Sizi sömürecekler ve sizde onlara bizi (sözde) kurardılar ve bağımsızlığımıza kavuşturdular diyeceksiniz. Ama onlar perde arkadsından size yani yeni kölelerine bakacaklar ve sizi köpekten beter hale getirip aranızdan işe yarayanları seçip sözde Kürdistan devleti sınır içinde petrolü rahatça kullanacaklar. Sonra Biz Türklere ''Siz haklısınız gidin alın topraklarınızı'' diyip galyana getirip dos görünerek borumuzu kullanacaklar. Kürdisan laflarını Türklere laf atmayı bırakın. Bunlar sadece dünmyayı yöneten parababalrına yarar. Kenidinze hugo chavezi örnek alın ve çok araşırın eminimki bana siktir Türk diyeceksiniz bunun nedenide bilmeektir. Arkadaşlar çok bnüyük ounlar dönüyor bu adamlar bizi ayırıp kullancaklar. Kardeşi kardeşe düşürecekler. Ermeni isyanında atalarımız omuz omuza savaşmadımı? İstanbulun fehinde hiç kürt askeri türk askeriyle kılıç savurmadı mı? düşünün niye ayrı bir devlet kurmalısınız? çünkü adamlar ilk önce bölüp sonra yönetiyorlar.Bu bir Çin(aslında Türk çünkü çin medeniyetinin temeli türk kültürüdür ayrıca türklük 80000 yıla dayanr, bilimsel olarak okuldan veya kulaktan duymadım araştırdım.) oyunudur, kanmayın.
Şemdin sakıkla daha ayrıntılı bir bilgi için konsept savaşını okuyun kitabın ortasında ama T. C. de dönen oyunlarıda anlatıyor

11:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

semdin veya hain semoyu nerdeyse kutsiyacaksiniz hevaller sunu unutmayin arabayi yuruten motorudur oncelikle kurtleri ve kurdistani dunya sahnesine cikaran orgutun temel politikasini savas sanaatini ortaya koyan ve apocu ile baslayan ve daha sonra pkk efsanesine donusen ve bunu efsanelestiren beyinin sahibi sayin abdullah ocalandir bunu inkar edebilirmisiniz kuzey kurdistanda hangi lider bu gune kadar mucadeleyi bu kadar ileriye getire bilmis insafli olalim semdin sakik kendi koyunde cobanlik bile yaptirilmayan zavalinin biriy ken ocalandan aldigi siyasi ve askeri egitim sonra kendini gelistire bilmis bu gercegi inkar edemezsiniz ocalan kurt halkinin yeniden dirilisidir bunu dijmin bile itiraf ediyor bu adamla bas edemedik diye ocalan teslimiyeci imis neye teslim olmus siyasi aciklamalardan baska ne demis semo gibi yoldaslarini satmadi semo itirafcilik yasasindan yararlanmak istemedimi ama sizi anlamiyorum bu gun dunyanin kabul ettigi onderlik vasfina sahip dahi olarak kabul edilen sayin ocalana toz atmaktan cekinmiyorsunuz begenmiyorsaniz kendiniz bir siyasi hareket kurun bakalim ne kadar dayanirsiniz ocalan korkak olsaydi apocu olarak nam yapmazdi ve kimsenin adimizi dahi yani kurt kelimesini kullanmayi cesaret etmezken mucadeleyi ustun zekasi ile bu gunlere getirdi ne diyeyim it urur kervan yurur

9:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

sizin hepinizin Allah belasını verecek Ekmek yediğiniz kaba sıcarsanız sonunuz nasıl olur bilemem.

11:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

1993'te 33 genci katleden bu aşağılık adamı da , aşağılık ne idiğü belirsiz onun bunun maşası olmuş Pkk'yi de savunan ya geri zekalıdır, yada katildir.

11:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Anonymous said denilen satillik anasini bacinisini turklere peskes cekmis ibne. Satilmis kisi utanmadan nasil yazarsin boyle seyi
eger zerre kadar kurd kani tasiyorsan biraz kendini sorgularsin. Biz kurd milliyetcileri olarak her kurde sahip cikariz. Ben kendim serok
Barzani hayrani bir milliyetci kurdum ama kesinlikle Apoyada buyuk saygim var her ne kadar yanlislari olsada cunku halen adamin arkasinda milyonlar var.
Ister begenelim ister begenmeyelim kuzeyde tek bir kurd gucu vardir oda PKK'dir onun icin hepimiz birlik olmaliyiz 90'lardaki gibi.
HAKPAR ve rahmetli M.Firat cizgisi kesinlikle kurdlerden destek gormuyor secimlerde gorduk bir cok kurd sehrinde 1% oy aldilar.

Onun icin gun birlik gunudur. Hepimiz PKK'nin arkasinda yurumeliyiz yanlislari olsada her orgutun yanlisi vardir olmaya devam edecektir yeterki biz bolunmeyelim kurdler olarak.
Ne yazikki Anonymous said gibi alcak kansiz sozde kurdlerin sayisi hic az degildir. Gun gelir onun gibi kemalist soysuz alcaklari Diyarbakir meydaninda asariz.

BIJI KURD U KURDISTAN

3:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

kendi halkana ihanet bir admı nasıl olurda gelecek olarak görüyorsunuz anlamıyorm yarın öbürgün hogurda sempati duyarsın itarafcı olmus bir adamdan ne bekliyorsunuz bide bir halk öndersiz halk değildir ve benim önderim halkına ihanet etmiş şemdin nede kardişine karşı duşmanla işbirliği yapmış barzani nede sadamın korucusu talabani
BİJİ SEROK APO
BİJİ KÜRDİSTAN
BİJİ PKK

7:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

ihanetci ariyorsaniz , apo`dan daha buyuk ihanetci mi var? Adam resmen kemalizmi savunuyor ,ordu devlet cizgisinde ,Kurd devletine karsi cikiyor .boyle biri kurd lideri olaBILIR MI?

7:24 AM  
Blogger Trabzon said...

türküm, eğer kürdistan istiyorsanız çıkın delikanlı gibi sınırlarınızı çekip, savaş ilan edin, öyle vur kaçla kimse kimseye toprak, vatan vermiyor. Tarihinizde 1 kere delikanlı olun kürtler. Hadi ne olur sınırınız çekip, bize savaş ilan edin de görelim mertliğinizi. namussuz herifler

4:11 AM  
Anonymous Anonymous said...

Oncelikle semdin sakik hakkindaki bazi on gorusleri tekrar etmek yerine konuyu baska yere cekelim

$emo ne olduda birden hain ilan edildi ? Apo sayesinde bir noktaya geldigi kesin fakat boynuz kulagi gecince belli ki apo'nun tahti sallanmis ! ustelik bir lider kendini asla canli etmezken, yakalandiginda karsi tarafla is birligi yapmazken apo daha yakalandigi andan itibaren benim annem de turk sizinle her turlu anlasma yapmaya hazirim diyebilecek kadar alcalmistir ! ben anlamiyorum hala millet nasil biji serok apo diye bagirabiliyor ? nasil onu hala lider olarak gorebiliyor ? $emo'nun daga cikis sebeplerine bakildiginda aslinda asil sebebinin ailesi oldugu gozleniyor ve $emo gibi daha yuzlerce ailesi tarafindan dislanmis zorla evlendirilenler varken $emo bu kadar problemin arasinda cikipta hala kendinden bahsettiriyorsa bence bize helal olsun demek duser

pkk yi kullanip cuzdanini milyonlarla dolduranlar, pkk sayesinde surda burda kral hayati surenler varken neden $emo bugun agzini actiginda hemen hain sifati yapistiriliyor ? siz etrafta biji serok apo diye bagiranlarin cogunun apo nun sirtindan nerelere geldiklerini kurtleri nasil somurduklerini bir bilseniz $emo yu oper basiniza koyarsiniz

5:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

ayrica trabzonlu okuz sen sen ol anlamadigin seyler hakkinda yorum yapma bugun pkk nin icerisinde bir suru trabzonlu da var arastir esat oktay yildiran'nin olum emrini veren herif nereli ?

sen burda kurtlere laf atacagina once gitte marksist lazlari adam et !!!! ulan lazoz sana mi dusmus milliyetcilik

angaradan butun dogu anadoluya selamlar

5:12 AM  
Anonymous Bize Doğuda Trabzon said...

ulan siktiğimin piçi
1. Trabzonda ne laz ne rum vardır. Trabzon %99 Türk, %100 Sunni müslüman şehiridir. Sikimin bezlediği ananı sikerim senin ankarada adres ver. Trabzonu anlatayım sana biraz Trabzon fethedildikten sonra doğudaki lazlara ve trabzondaki rumları azınlık durumuna düşürmek için orta asyanın ( azerbaycan kazakistan vs asil türk aileleri buraya göç ettirildi). Ben ofluyum, of sürmene tarafına da Mezopotamyanın (Şimdiki Ürdün, İran, Lübnan vsnin) en büyük TÜRK aileleri göçettirildi. Mesela oflu bir Türk aile olarak tamamen karadenizi benimsemiş olsakta, bazı mezopotamya kültürlerini de taşıyoruz. Mesela ofta 3500 kişilik bir aileyiz, aşiret kültürü gibi fakat kesinlikle ağlık mağalık yok. Bizde herkes ağadır adamı götünden sikerler.
Şimdi Rumlardan bahsedelim. Pontus rumları denilen rumlar kimdir? Persler (iranlılar) deniz ticaretini canlandırmak için Trabzonda bir koloni kurdular. Bu Persliler, Helenlilerle ( yunanlılarla) ticaret alışveriş yapayapa, karıştılar ve sonunda din ve kültürler tamamen yunanlılar gibi oldu. Ee ne oldu trabzondaki Pontuslular diyeceksin, cumhuriyet döneminde mübadeleyle göç ettirildiler. Kalanlar da 1955 yılında Türkiyede bir söylenti çıktı, Hürriyet gazetesi de bunu manşet yaptı Atinada Atatürkün evi yakıldı diye, bu söylentiden sonra analarını siktik biz trabzonda bu piçlerin ve hepsi siktirip oldu gitti. Bi sizin analarınızı sikemedik, ona da sıra gelecek. Haa bu arada kürtlere lafım yok, pkk sempatizanı orospu çocuklarından bahsediyorum. Kürtlerle biz et ve tırnak gibiyiz, zamanında herkes gibi haksızlığa, zulme uğramışlardır, kabul ederim. gitsin anadilini konuşsun, mahkemede istediği gibi ifade versin kürtçe ya da türkçe vs. vs. Ama seni ve senin gibileri sikeceğim orospu çocuğu ankaralı. Sen ne hakla, bi sikim bilmedeni benim trabzonuma laf edersin, seni trabzon meydanında sallandırırım göt lalesi pezevenk. Lazmış ananı lazlar siksin. Laz değilim ama keşke lazlar kadar asil ırk olabilesen. Buarada son olarak içinizde artvin ve rizeliler hemşinliler olup, aslen ermenidirler zaten. Soyunuz zaten o kadar bozuk ki, ermeniler sikmiş, karışmışsınız, araplar sikmiş karışmışsınız, türkler sikmiş, karışmışsınız. Bir daha bilmeden Trabzona laf edersen, senin ananın amına sizin dağdaki çobanlardan birini sokarım. Siktir git şimdi

7:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

trabzon said
kullandigin uslup,ve kufurler senin ne kadar cahil ve görgusuz bir zirzop oldugunu ortaya cikariyor.Butun kutsal degerler uzerine yemin ederimki senin Turklukle hicbir alakan yok.Turkluk anadoluda yasayan bir egemen sinifin ismidir.Turkce Arapca,farsca ve kurtceden olusan sentetik bir dilin ismidir.Senin anadolunun kadim halklari olan Kurtlere,Ermenilere,Ponduslara,Lazlara cerkezlere yaptigin dusmanlik,ve Turk miliyetcisi ayaklari bu egemen sinifa tabi olma cabasidir yani aslini inkar edip bir Turklesme cabasidir.Sana önerim
ilk önce insan olmaya calis.Seni elestiren herkeside bamya kadar sikinle sikmeye kalkisma.Hitlerin irkci biyologlari gibi cikip kimin nerde geldigi konusundada ahkam kesme.Senin ninelerinin bir kurtle cinsel iliskiye girip yakin atalarinin bu dunyaya gelmelerine araci olduklarina dair karsi bir ispatin varmi.Sokma, astirma,Sikme tehdit isine gelince trabzonluyum ismim Cemil ceryan hodri meydan

11:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vay amina koydugumun lazozu vay !!!!!! gelmis belden assagi kufur savuruyor !!!! senin anan gibi karilari sike sike yarragimiz ayni kazma sapina dondu biliyormusun ? Ankara 19 Mayis Stadi Sefik Tetik Boks Egitim merkezinin onune gel adim ahmet demirkaya !!!!!! gelmezsen orospu cocugusun !!!!! gel sana orda omrunde yemedigin dayagi aticam boyum 1.88 110 kg !!!!! bu fizige sahip orda tek kisi benim

sizde herkes aga falan degildir siz karadeniz insani varya malin onde gidenisiniz devlet gotunuze yarrak soksa beni devlet sikti diye sevincten ciyak ciyak bagiracak kadar kararktersiniz !!!!!

biz gelip analarinizin sari amlarini sikiyoruz ama !!!! hadi sende gel !!!! seni varya bir yakaliyim kafana peruk takip kari niyetine sikecem !!!! ananin amini ne kadar ankarali varsa teker teker siksin

senin ananin amini rus sikmis, turk sikmis, kurt sikmis, gurcu sikmis, cecen sikmis kisacasi ananin genleri dol bankasi gibi her cesit milletin dolu mevcut

adres verdim mekan verdim gel !!!!!

6:11 AM  

Post a Comment

<< Home