Kurdistan ve Gelecegimiz

Her salak tam ikna olmustur ve her tam ikna olmus da salaktir - Baltasar Gracian

07 July, 2006

Türkler, Orklar, Tirkolar!

J.R.R. Tolkien, Yuzuklerin Efendisi'nde yarattigi Orta Dunya'da kotulugun, kotu tarafin simgesi olarak; kotu tanri olarak secer Melkor'u secer. Melkor'un dunyasal islerde masasi Sauron'dur. Filminde artik soluk bir hayalet haline gelmis haliyle sadece gozunu gordugumuz iste bu hizmetci Sauron'dur... Sauron'a Melkor'un yikici amaclari dogrultusunda hizmet eden bircok irktan bircok canli icerisinde en asagilik olanlari ise orklardir.


Yuzuklerin Efendisi kitabindaki hikayenin gectigi hayali dunya olan Orta Dunya'nin tarih kitabi ise yine ayni yazarin yazdigi ve enfes bir hayal gucu iceren Silmarillion'dur. Bu kitapta Yuzuklerin Efendisi'nde gecen bircok irkin tarihini ve nereden geldiklerini ve niye yaratildiklarini vs ogreniriz. Orklarin tarihiyle ilgili de elbette bilgi vardir. Silmarillion'dan ogrendigimiz kadariyla Melkor ayni zamanda kendi yaraticisi da olan en buyuk tanrinin iyilik, saflik, temizlik timsali olarak yarattigi dunyali elfleri kiskanir ve bir kismini yakalayip tutsak eder. Yeraltinin derinliklerindeki zindanlarinda hapseder ve uzerlerinde binbir iskenceyle dolu deneyler uygular. Olmadik iskenceleri reva gorur ve nihayetinde kendisine bozulup pislesmis, kotu kokan ve her turlu isiktan, aydinliktan korkan kötü ruhlu orklari yaratir.

Elfler ki öldurulmedikleri surece ölümsüz; mukemmel irk olarak gecerler kitapta. Guzel sarkilari ve ölümsüz destanlari vardir. Dogaya asiktirlar ve dogaya uyumla varolurlar. Orklar ise guzele inat ne varsa odurlar.


Gecenlerde bir ingiliz gazetesi Yuzuklerin Efendisi kitabinin yazari J.R.R. Tolkien'in yakinlarina dayanarak verdigi bir haberde Tolkien'in kitapta adi gecen ork neslini yaratirken kendine turkleri model aldigini yazmisti. Ilginctir ve hakikaten Tolkien'e ve Yuzuklerin Efendisi'ne dair bu haber dikkat cekicidir. Cogumuz biliyoruz ki Turkiye Cumhuriyeti denilen ucube ulke, devlet ve onun vatandaslari; kendine "Turk" diyen cogunlugu ne tek tek bireyler olarak ne de topluluklar halinde turk degillerdir. Teknik olarak bu mumkun degildir. Yani kisaca diyecek olursak Turklerin Turk olma ihtimalleri yoktur!

Oncelikle bildigimiz su bilgiyi aktaralim: Turklerin Anadolu'ya gocu 11. yy'la baslar ve 19. yy'a kadar surer. Gercek manada Orta Asyadan Anadolu'ya bir gocten bahsedebiliriz bu durumda. Amma ve lakin Anadolu'ya Orta Asyadan baslayan bu gocun sonlandigi tarihe dek gecen 800 yil boyunca gocen nufus toplam 600 bin ila 800 bin arasinda olarak hesap edilir bilim adamlarinca. Donemin sartlarini goze alarak bir hesap yapsak ve her 100 yilda 2,5 nesil atlandigini varsayarak 800 yillik bir hesap yapsak saf turk nufusun ne kadar olabilecegi ortaya cikar. 800 yil boyunca 600-800 bin insan ve hepsi bir anda gelmediginden; ve tabii asla yerli nufusla kiz alip vermedikleri sartiyla yapmaliyiz bu hesabi... Fakat daha guzel bir bilgi vardir dikkatimizi cekmesi gereken. Turkler Anadolu'ya giris yaptiginda Anadolu'nun nufusu. ;)

Lidya, Frigya, Ionya ve baska onlarca, yuzlerce devletler kurmus Anadolu insanlari turklerin goc etmeye basladigi 11. yy'dan binlerce yil oncesinden o topraklari mesken tutmuslardi. Medeniyetler kurmuslardi. Ve nufuslari daha 11. yy'da 8 ila 10 milyon arasindaydi! Ve Turkler Orta Asya'dan geliyorlar diye hicbiri de kalkip bir yere gitmedi!Bu dogrulanabilecek bilgilerden sonra bugun TC vatandaslari olup kendine turkum diyen ve cekik gozlu olmayan; Orta Asya'da yasanan herhangi bir kulturle herhangi bir ilgileri olmayan bu nufusa ne ad vermek gerekir?

Daha gecenlerde bir Amerikali bilim adami Anadolu nufusunun genetik yapisi incelendiginde turk geni sahibi olmayan nufusun ezici baskinligindan (dominancy) bahsetmisti (Burada elbette Turk olmadigini acikca dile getiren Kurdler misali grubu haric tutarak sadece kendini Turk olarak tanimlayanlar uzerinden yapilan bir arastirma sozkonusu).Genetik yapiya bilimde genotip adi verilir. Genetik yapinin dissal gorunumune ise fenotip adi verilir. Fenotipten yola cikarak Anadolu'da cekik gozlu Turk olmamasindan hareketle TC vatandaslari arasinda Turk bulunmadigi zaten soyleyegeldigimiz birseydi. Fakat bunun sosyolojik dogrulamasini da yapabiliriz.

Anadolu'nun herhangi bolgesinde yasanan herhangi bir kulturde Orta Asya'dan hicbir iz bulamazsiniz. Buna ek olarak cesitli bolgelerde yasayan herhangi bir kulturde de birbirleriyle bir iliski kuramazsiniz. Karadeniz'de yasanan kultur ve folklor tamamen kendine ozgu, "unique" bir kulturdur ve komsusu Ic Anadolu'nun herhangi bir kultur motifiyle uyusmaz. Ege'nin Efe kulturunun bir Yunan gelenegi oldugunu biliyoruz. Akdeniz'in cogu geleneginin Anadolu'nun baska yerleriyle ilgisi olmadigini vs hep biliyoruz veya bilmeyenler bunu kolayca gozlemleyebilirler.Peki buna ragmen kendini "Turk" olarak adlandiran TC vatandaslarinin tutturdugu bu Orta Asyacilik nedir diye sormak gerekir. Orklar benzetmesine geri donelim. :)

Anadolu'da yasayan bu insanlar eger hem sosyolojik ve hemde genetik olarak turk degillerse ve olamazlarsa nedirler? Cogumuz TC'den bahsederken donmeler ve devsirmeler tarafindan yonetilen oligarsik yapidaki bir devlet erkinden bahsediyoruz. Oysa kendine "Turk" diyen tum toplum ayni sekilde asimile olmuslardir.Tarih icerisinde once Bizans hegemonyasinda, sonra Osmanli ismiyle yasayan "Yeni Bizans" hegemonyasinda kendi kimliginden ve tarihinden uzaklasmis bir Anadolu var.

20. yy'a ancak Yunanlilar, Ermeniler, Kurdler, Pontuslular, Gurculer ve kismen Lazlar asimile olmadan girebilmisler bu mezalim altinda. Yunanlilar savasla ve karsilikli anlasmayla Anadolu'dan cikarilip tarihi Helen topraklarina surulmusler. Ermeniler'in basina geleni biliyoruz. Pontuslar ve Gurculer apayri bir hikayedir, keza Lazlar ve birde biz Kurdler var ki kendimizi en iyi biz biliyoruz.Oysa 20. yy'la beraber Anadolulu olmayipta Anadolu'ya girenler vardir. Bunlar Arnavut, Pomak, Cingene, Cerkes, Cecen vs milletlerden ve genelde balkanlardan gelen göcmenler. Ozellikle Balkan gocmenlerinin bu devleti hem kurduklarini ve hem de yonettiklerini biliyoruz. Ornegin tum TC cumhurbaskanlari, hemen tum genelkurmay baskanlari ve yine cogu bakanlarin ve generallerin kökü Balkanlara dayanmaktadir. Kafkaslardan ve kismen Arap devletlerinden gelen bir nufusta elbette vardir. Ama absurdlugu sergilemek icin TC'nin bekaasini hararetle savunanlardan Bilgi Universitesi Ogretim Uyesi Ahmet Han'in afgan kokenli oldugunu belirtelim. (ORK BUNLAR ORK!)

Bu 20. yy gocmenlerinin digerlerinden, yani tarih icerisinde asimile olmuslardan cok ayirdedici yanlari vardir. Ornegin bunlarin tamami "Turk milliyetcisi!" ve yeminli Kurd dusmanidirlar. Kendi sahsi gozlemlerinden iyice bildigim en azili ve yeminli Kurd dusmanlarinin hep "Turk" olmadigini en iyi bilenler oldugudur. Turkiye toplumunun en gerici, en yobaz ve en asagilik kitlesinden bahsediyoruz bunlardan bahsederken. Kendi milletinin (Arnavut, Bosnak, Cerkez, Kürd, Arap, vs) herhangi bir hakkini savunmaktan yoksun, "Turk"lesmis (ORKLASMIS) bir adam dusunun. Mesela A.Melik'in karsisina gecip oturmus bir Emin Sirin. AKP milletvekiliydi bir ara; "Ben Cerkezken Turklugu savunuyorum da sen niye savunamayasin!" diyor. Akli sira kendi donmeliginde (ORKLASMAK) gurur duyulacak bir yan buluyor ve karsisindakine (utanmadan ve Allah'tan korkmadan) bunu teklif edebiliyor. Bu adam ve benzerleri Turk degildir, degildir ama nedir?

Birisi cikipta Tolkien orklari yaratirken kendisine model olarak Turkleri secti diye okudugum zaman kafami karistiran sorunun cevabi buymus meger. Sevgili Shexmus A. sagolsun.Silmarillion'u tekrar hatirlamak; "Turk"lerin "Turk" olamayacagini hatirlamak gerekiyormus. (O yuzden ve sezgisellikle tirko deniyor galiba bu forumda :))Tipki orklar gibi (Elflerden iskenceler sonucu yaratildilar) "Tirko"lar da Anadolu'da binyillarca yasamis topluluklardan iskenceler, baskilar ve zulumler sonucu yaratildilar. Hatta kimisi (Emin Sirin gibi milyonlarca Arnavut, Cerkes, Cecen, Kurd, Laz, Arap, Pomak, Bosnak, Sirp donmesi gibi) "Turk" olmadigini da net bir sekilde bilerek "Turkculuk" yapmakta, Kurdlere nefret kusmaktadirlar.

TC donmeleri ve devsirmelerini (orklarini; tirkolarini) bugun kurdlerin uzerine saliyor.Orklasmayan, yok edilemeyen Kurd nufusu... Tolkien'in Yuzuklerin Efendisi kitabinda Sauron'un tum orklarini son bir defa insanlarin uzerine saldirtip onlari yok etmek istemesi gibi... TC tum donme ve devsirmesi soysuzlarini Kürdün uzerine saliyor; salmistir.Kurdler olarak TC sinirlari icerisinde cok buyuk tehlike altindayiz. Bizden de orklasmamiz istenmekte. Aksi takdirde orklasmislarin saldirilariyla, lincleriyle insanligimiz ve kimligimize ek olarak kisiligimizin ve benligimizin yok edilecegi tehdidi altindayiz.

TC'de yasayan diaspora Kurdleri bu orklastirma kampanyasinda asimilasyona (orklasmaya) en cok maruz kalan grup olmustur. Buna ragmen orklasmayanlari öldürülmek isteniyor.

Gün biraraya gelme ve herhangi bir saldiri durumunda hangi sokakta nasil tedbir alinacagini konusma günüdur. Isgal Kurdistan'inda ise dusman orklasmis askerleri ve satin alinmis tanklariyla kendi vataninda Kürdün sesini kismak istemektedir. Sesini cikaran Kürde reva gordugu muamele ölümdur.Oyleyse dusmana aynisini yapma, onu silahla oldurme hakkimiz dogmustur.

Kendi ulkemde; uzerinde binyillardir yasadigim ulkemde bana efendilik taslamaya kalkisan bu ork surusu benim silahimdan cikacak kursunla oldurulmeyi haketmektedir

Shexmus Amed'den bir pas alip kullanacak olursam, Kurdistan'in isgalcilerinden kurtarilmasi mucadelesi ayni zamanda orklara karsi insanligin savasidir!

PS. Bu yaziyi ilk welatparez sitesinde yazmistim. Arkalarda kaybolmasina gonlum razi olmuyor.

8 Comments:

Anonymous Anonymous said...

kendinize iyi bakın biz mi ork'uz siz mi ezikler..

2:03 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ezik insanlarsınız ki belli ediyorsunuz dilininiz bile Türkçe hahahahah.. biz ork değil Türk'üz! siz insan değil iT'siniz..

2:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’de düzenlenen “Türk Tarihi ve Kültüründe Avşarlar” konulu sempozyumdaki konuşmasında, “Türkiye’de yaşayan Kürtler’in Türkmen kökenli, Kürt Alevileri’nin ise ‘Ermeni kökenli’ olduğu”nu iddia etmiş.

Bu TC açısından ne hazin bir durumdur ki, aradan geçen bunca yıldan, yaşanan onca olaydan sonra, dönüp dolaşıp yola çıktığı aynı karlı dağlara düşmüş, uydurduğu aynı masalları tekrara mecbur kalmıştır. Kürtler Kürt değil, Türk kökenli, o zaman neden kendilerine Kürt diyorlar, çünkü karda yürürken kart-kurt sesi çıkarıyorlar... Artık çocukların bile inanmadığı bu masallarla kimi kandırmayı düşünüyorlar, anlaşılır gibi değil. Bu gelişmeye ilişkin tek açıklık, TC üniversitelerinin nasıl zeka ve kavrayış düzeylerini Prof. payeleriyle nerelere getirdiğidir. Kuşkusuz bu zatın bu söylediklerine kendinin dahi inandığını düşünmek gerekmiyor. Ancak zeka seviyesini gösteren de kendisinin inanması değil, başkalarını inandırabileceğini düşünebilmesidir.

Gerçi TC ve onun belki de en ırkçı “düşünce kuruluşu” Türk Tarih Kurumu, bu tür avanaklığı ilk kez yapmıyor. Denebilir ki, TTK’nın bütün bir tarihi bundan ibarettir. Sadece Kürtler ve Kürt varlığının inkarı üzerinden değil, Türkler üzerinden geliştirilmiş tarih tezleri de aynı avanaklıklarla malüldür. Ve ne yazık ki, her biri birbirinden ‘ünlü’ (aslında ünü kendinden menkul) Dr’ler, Prof’lar tarafından geliştirilmiş tezlerdir bunlar.

Kürtler avuntu bulsun diye değil, Türkler utansın diye de değil, avanaklığı örneklemek için hatırlatmakta yarar var. Bu kurum Türkler’in tarihini de eski Mısır medeniyetlerine dayandırmıştı. Daha doğrusu, eski Mısır medeniyetini Türkler’in tarihiyle bağlantılandırmaya kalkmıştı. Dahası, TTK’ya göre uygarlık tüm dünyaya Orta Asya’dan, yani Türk boylarından yayılmıştı...

Dolayısıyla, aslında Prof. Halacoğlu yeni bir fikir ortaya atmış olmuyor. TTK’nın bu kadim tezinden çıkan ‘doğal’ sonucu Kürtler’e uygulamış oluyor sadece. Demek ki tüm dünya uygarlıkları Asya -dolayısıyla Türk- kökenlidir; o halde diğer bütün milletler gibi Kürtler’in aslı da Türk’tür. Bu fikir hiç kuşkusuz Türk-İslam senteziyle de gayet uyumlu sayılır. İslamın “bütün müslümanlar kardeştir”inin, biraz hümanizm ve bolca küresellik versiyonu olarak, ama mutlak ırkçılık sosuyla sunulması denebilir.

Sempozyumdaki yaveleri, bu Prof’un sadece ırkçı değil, sadece azgın bir Kürt düşmanı değil, aynı zamanda fanatik bir Sünni islamcı olduğunu da gösteriyor. Gerçi kadim tarih tezine göre Ermeniler’in de Türk kökenli olması gerekiyor, ama, yine kadim Türk ırkçılarının düşman ihtiyacı üzerinden “Ermeni ve Yunan gavuru”nun bu tezin dışında tutulması gerekiyor olmalı ki, Kürt varlığının inkarı, bir yandan Türklerle akrabalık, diğer yandan Ermenilerle akrabalık iddialarıyla sağlanmaya çalışılıyor. Ama dikkat çeken, Ermenilerle bağlantının “Alevi Kürtler” için kurulmaya çalışılmasıdır. Yani “Kürtler, Ermeniler ve Aleviler, aynı ‘gavur tohumu’dur. Akrabadır ve Türk düşmanıdır...”

2:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Lan olum, Kurdistan diyip duruyorsunuz ama böyle bir ülke yoktur ve hic olmadiki. Hemde her toplulugun soyu karisikdir, Kürtlerinde, onlarin cogu Türk soyundandir. Hemde bu yaziyi türkce yazdin ve türkleri ve türkiye cumhuriyetine hakaret ediyorsun, mantik disi.
Biraz düsünün beeee

Türk Cumhuriyeti bölünmez ve bölünmicek

8:11 PM  
Anonymous Anonymous said...

Bu kadar aşagılık kompleksi olan bir topluluk oldugunuzu bilmiyordum,bu kin,nefret ve yalanlar kime hizmet eder bir düşünün,1915 tarihinde Doğu- ve Güneydoğu Anadolu olanları bir araştırın ve varlığınızın sebebi orada yatıyor.Yoksa şu an soyisimleriniz yan olarak biterdi.

5:31 PM  
Blogger Unknown said...

J.R.R. Tolkien orkları illa bir ırktan ilham alacak olsaydı bu ırk Kürtler olurdu :) tek sebebi tip cins koku olarak orklara fazlasıyla benziyor olmaları :) ahahahaha

10:19 AM  
Anonymous TurkoğluTurk said...

hassssktir demekten kendimi alamıyorum kusura bakma ama bu türk korkusu senin de damarlarına kadar işlemiş, ork mork bilmem ama sonun morg olur bunları fazla dillendirme derim

1:42 AM  
Blogger Unknown said...

Öncelikle beyler bunu bir kürt olarak yazıyorum yok işte siz ne aşşağılıksınız ne şerefsizsiniz diyenleredir lafım. Kardesim eğer senin deden kadar benim de dedem savaşmasaydı Çanakkalede bugün böyle konuşuyor olamazdınız.

9:54 PM  

Post a Comment

<< Home