Kurdistan ve Gelecegimiz

Her salak tam ikna olmustur ve her tam ikna olmus da salaktir - Baltasar Gracian

12 August, 2006

Bir manipulasyon ornegi - Türk'un sefaleti

Giris Notu:

Bu 'turk' kelimesini sevmedigimi biliyorsunuz. ORK sevgili Shexmus A.'nin yakistirdigi ve asli astari olan bir kelime. ORK kelimesinin mucidi ve Yuzuklerin Efendisi kitaplarinin yazari J.R.R. Tolkien'in ORK kelimesini ve kitaptaki ORK irkini yaratirken turklerden esinlendigini ayni zamanda tum kitaplarinin editoru olan oglu bir gazete demecinde ifade etmisti. Benim bu igrenc insan topluluguna halen turk dememdeki sebep alisik olmayan okuyucunun yanlislikla fantastik bir dunyadan bahsettigimi sanacak olmasidir. Oysa Kurd dusmani, insanlik dusmani, guzel olan ne varsa ona dusman; kendine turk diyen tiksinç suruden bahsediyorum.

Turk'un Sefaleti

(HeK'in kullandigi sekliyle) tORKlarin tek bir tur milliyetciligi yok. Isin cilkinin ciktigi noktalar da var.

Tarih okuyunca karsimiza cikiyor ki (genetik olarak da kanitlanmisti hatirlarsaniz) tORKiya denilen devletin kendisine tORK diyen vatandaslarinin Orta Asya turkmenleriyle ilgisi yok. Veya asil isimleriyle, kazak, kirgiz, tatar, vs. ile. Bu devlete "vatandaslik" bagi ile bagli olanlar donmeler ve devsirmelerdir; Sirp, Bosnak, Arnavut, Pomak, Rum, -asli astari tarihte yitmisler-, Lazlar, Gurculer, Cecenler, Cerkezler, Ermeniler, Kurdler, Araplar, Suryaniler, Assuriler, Keldaniler, ve siz daha fazla ekleyin. Daha once de yazmistim zenci bir MHP'liden Orta Asya turk stepleri hikayeleri dinledigimi.

Bu elbette kimine dusmanlik kokan satirlarmis gibi gelecektir. Oysa yazdiklarimiz yeryuzunden silinmesi gereken bir ideolojinin; insana ve iyi olana dusman rezil bir ideolojinin ayak izlerinden otesi degildir. Iste size sicacik bir ORK haberi:

http://www.milliyet.com.tr/2006/08/12/son/sonspo02.asp

Nobre de Türk mü olacak?

Kartal, Brezilyalı oyuncu için vatandaşlık başvurusunda bulunacak. Yıldız futbolcunun başvurusu kabul edilirse Marcio’nun yeni ismi Mert olacak. Yönetim, Türkiye'de 5 yılını doldurmayan yıldız konusunda "Ülke tanıtımına katkı" statüsünden yararlanacak

CEMAL ERSEN

Beşiktaş, çarşamba günü Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunacak Nobre konusunda müthiş bir plan yaptı.

Siyah-beyazlı kulüp, Türk vatandaşlığı başvurusunda yer alan "Türkiye'de en az 5 yıl ikamet etmesi gerekir" hükmünün, 2.5 yıldır ülkemizde bulunan Nobre için uygulanamaz olması nedeniyle değişik bir yol izleyecek. Yönetim, Türk vatandaşlık kanununda yer alan "Bakanlar Kurulu, ülke tanıtımına katkıda bulanacak sporcu, bilim adamı, sanatçı ve benzeri şahıslara ayrıcalık tanıyarak Türk vatandaşlığına hemen alınmasına karar verebilir" hükmünden hareket ederek, başvurusunu bu yönde yapacak. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu'nun katkılarıyla bu başvurunun Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmesine ve Nobre'nin Türk statüsüyle oynamasına mutlak gözüyle bakılıyor.

Nobre tORKiya futbol takimlarinda oynayan bir Brezilyali. Adam muhtemelen para ve sair sebeplerden ikinci vatandaslik basvurusu yapiyor. Daha once Bolic isimli Bosnak futbolcunun yaptigi gibi. Veya atletizm yarismalarina katilan Afrikali Elvan Abeylegesse gibi. Turk mudur Bunlar? O ikinci vatandaslik almislari bilmem de gerisi: ORKtur ORK!

Bir Manipulasyon Ornegi

Aslinda asagidaki yaziyi yorumsuzda verebilirim ama hosuma gittigi icin iki laf sokmadan gecmeyecegim:

Ey duzenin (Genelkurmay) saksakcisi Fikret Bila: Kurd onurludur, diktir ve ulkesindedir. Arap'la, Farsla ve umariniz kalmasa celladinizla (Kurdler cellat degildir ve asla olmazlar) yapacaginiz isbirligi size birsey kazandirmayacak. Dun dunya yonetenlerinin destegiyle Kurd'e gucunuz yetiyordu; simdi uce karsi bir* karsimiza cikacak olmaniza ragmen donunuza ediyorsunuz. Korkunuz bu sebepledir. Kerkuk Araplara birakilmayacagi gibi Sivas, Malatya, Maras veya Antep'te siz ORK surusune birakilmayacaktir.

Zagroslara insanlik tarihinde ilk Kurdler yerlesti. Nice kavimler geldi gecti, Kurdler kaldi. Kurdistan Kurd'un binlerce yillik vatanidir: dun kimseye yar olmadi, yarin da Kurdlerin olmaya devam edecek.

Anamizdir Kurdistan!

Iste Hikmet Bila'nin yazisi:

Kerkük'ün denetimi peşmerge tümeninde
Fikret Bila

Kerkük'ün statüsüyle ilgili sorunun yavaş yavaş gündemin ön sıralarına yükseleceğine birkaç kez değinmiştik.
Yeni Irak anayasasına göre Aralık 2007'ye kadar Kerkük'te bir referandum yapılacak. Bu referandum gözetilerek, Kerkük'ün demografik yapısını değiştirmeyi hedefleyen "taşıma Kürt nüfus" yüklemesi yapıldığı biliniyor.
Kerkük'le ilgili son gelişme, bu kentin güvenliğinin, ABD askerlerinden, peşmergelerden oluşan Irak 4. tümenine devredilmesi oldu.
ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, bu devri açıkladı ve ilk aşamada bu tümene mensup 1200 peşmerge Kerkük'e gönderildi.
Sivil yönetime Kürtlerin hâkim olduğu Kerkük'te askeri denetim de peşmergelerden oluşan tümene devredilmiş oldu.
Bu gelişme bölgedeki Türkmenler tarafından kaygıyla karşılanıyor.

ABD'nin politikası
ABD, Irak'ta askeri varlığı için "sıklet merkezi"ni Bağdat'a kuruyor. Askerlerini güvenlik amacıyla bu merkeze çekiyor. Boşalttığı yerleri ise yeni "Irak ordusu"na veya "yerel güç"lere devrediyor.
ABD askerlerinin en güvenli oldukları bölge Kuzey Irak. Kürtler, ABD'yi ve ABD askerlerini destekliyor.
Kuzey Irak'taki ABD askerlerinin işlevini de peşmergeler devralıyor. Merkezi Musul'da bulunan "Irak 4. Tümeni"nin yüzde yüze yakını peşmerge güçlerinden oluşuyor. Musul ve Kerkük'ün askeri denetiminin artık peşmergelerin denetiminde olduğu söylenebilir.

Irak ordusu
Yeni Irak ordusunun yapısı Türkmenlerin başlıca kaygı nedeni. Yeni ordunun iki önemli kaynağı var:
1- Bedir tugayları
2- Peşmerge güçleri
Yeni Irak ordusu bu iki kaynaktan oluşturuluyor.Türkmenlerin itirazları da buna. Irak ordusunda subay olarak görev almış Türkmenler yeniden bu görevlerine alınmadıkları gibi yeni ordunun oluşumunda da Türkmenlere yer verilmedi. Bedir tugayları Şiilerden, peşmerge güçleri de Kuzey Irak Kürt milislerinden oluşuyor.

İstanbul kahvaltısı
Türkiye'nin teşvikiyle seçimlere katılan Sünni Arapların lideri Haşimi bir süredir İstanbul'da. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Haşimi, Türkiye'ye sıcak bakan bir politikacı.
Haşimi'nin İstanbul'da olduğu dönemde, son seçimlerde değişik partilerden Irak parlamentosuna giren Türkmen milletvekilleri de İstanbul'daydılar. Haşimi ile de temas ettiler.
Yedi Türkmen milletvekili İstanbul'da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol'la birlikte kahvaltı yaptılar. Kahvaltıya Irak Türkmen Cephesi'nin liderleri de katıldı.
Türkmen milletvekilleri sorunlarını Bakan'a ve özel temsilciye aktardılar. Gelişmelerin Türkmenler aleyhine olduğu mesajını verdiler.

Kerkük'e dikkat
Irak Türkmen Cephesi Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı, Kerkük'ün peşmerge tümeninin denetimine verilmesini Türkiye'nin "ciddiye" alması gerektiğini vurguluyor. Bu gelişmenin Kerkük'ün statüsü ve yapılması planlanan referandum açısından bir işaret sayılması gerektiğinin altını çiziyor.
Kerkük'teki Türkmenlerin güvenliği yerel Türkmen polislerce sağlanıyor. Ancak askeri denetimin peşmergelerden oluşan tümeni bırakılmasının Türkmenleri sıkıntıya sokacak gelişmelere yol açabileceği kaygısı ve kuşkusu var.

----------
*3'e karsi 1: tORK uclusu = Arap + Fars + turk versus Kurdler

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ya cok guldum su nobre hk. anlattıklarına yani. demek nobre türk olunca türklük elden gidiyor öylemi biz piçmi oluyoruz yani? o zaman barzani ile talabani de diplomatik türk pasaportu aldıkları için tam piçoğlu piç olmuşlar yani hemde vatandaşlık ötesi. sen en iyisi onları bırak bize gel ;)sizin balık taaa başyan kokmuş o zaman kocum.

8:41 PM  
Blogger mertturk said...

anan kürdistan'sa ben senin ananı sikeyim o zaman. siz ne zamandan beri adam oldunuz da Türklerle boy ölçüşüyorsunuz. şu bir gerçek ki atalarınız hırsızdı; keçi, at, eşek hırsızı ve siz de şimdi tinerci, gaspçı, sapık, hırsız ve arsızsınız. geleneklerinizde içinizden gelmeyen ama Türklerden görerek maymun gibi taklit ettiğiniz bazı hasletler sizi insan gibi gösteriyor. siz bir güruhsunuz ve hepsi o...

1:07 AM  
Anonymous Anonymous said...

am_eri_kancik millete güvenme...ananı sikecegimiz günler yakin..yarindan da yakin..kimin götü yirtilacak göreceksin o zaman..ermeniler gibi 1 asır sonra am_eri_kancik parlemantosunda kürtgötegirim(soykirim gibi) karari çikarirsiniz…ama sikilmiş götün davasi olmaz bilirsin...

9:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

Evet Nobra Türk vatandaşlığına geçebilir.. olabilir.. çünkü Türklük her insana verilmez. Türklük kutsaldır.. her baba yiğit taşıyamaz bu ismi.

siz kendi soyunuza bakın ? kürtler her zaman ezikti ve hala da öylesiniz.

1:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

dün başımdan bir olay geçti bi dişi kürt gelmiş illa sik beni diyor.. yaw diyom başka işlerim var sikimi sana sokamam sikime yazık anlamıyor tüm kürtlerde böyleydi amerikalılara analarını siktirdi karşılığında 2-3 silah aldı

6:34 PM  
Anonymous Anonymous said...

bizim mahallede biri var sen onun oğlu olabilirsin o çok kürt sikmiş belki ananı da o becermiştir.

4:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Arkadaslar;
Turk: Turkiye'de yasayan insanlar veya koken olarak laz cerkez turk seklinde yorumlanabilir. birisi size sordugunda Turk oldugunuzu kabul etmemek aslinizi inkar etmektir. Zira ben Kurdum veya Cerkezim diyen kisiler koken belirtmektedir. Elbette aslen nerelisin sorusunun yaniti koken olarak tanimlanabilirse de; nerelisin sorusunun yaniti bir Ulke olmalidir. burada yorumlandigi uzere koken diyorsak Musluman inanc kokenine inelim mi? Ben Adem'denim sen Havva'dansin yani herkes kardes oldu simdi... bu kadar laf ebeligi yapmak ister Turk ister Kurt istedigi olsun yapana yakismaz. Yaniti ayni yolla veren kisilere de yakizmaz. Siz kurtler sunu yaptiniz bunu yaptiniz biz Turkler sunu yaptik bunu yaptik Japonya android yapti Amerika Nukleer enerji alanina 40 nukleer santral... sen necisin? fizikci ? kimyaci ? o zaman defol git isini yap! yap ki boyle aptal saptal ayrimlara gerek kalmasin. Siyaset Siyasi bilimlerin alanidir; senin sandigin kadar da hafif bir sey degildir. Burda salak sacma kurdisan iyidir kotudur yoktur vardir tartismasi yapmayacagim. ama insan olmayi ogrenmeden kendine bir alan secip ilerlemeden ne Kurt olabilirsin ne Turk... Once calismak ve anadalda ilerlemek sonra yan dallarda ''yorum'' yapmak. Bu arada blog kapatilmis simdi farkettim icerik yorumlarla ve yazilarla beraber silinirse emin ol milleti birbirine dusurmemek icin bir adim olur ki bu da faydali bir seydir. google a istakoz yazdim burasi geldi bende aklimdakileri paylasmak istedim. saygilar...

7:23 PM  

Post a Comment

<< Home