Kurdistan ve Gelecegimiz

Her salak tam ikna olmustur ve her tam ikna olmus da salaktir - Baltasar Gracian

10 August, 2006

Heathrow havaalani ve Almanya'daki Kurdler

Herkes 11 Eylul'de ikiz kulelerin yikimina sebep olan ucaklari hatirlayacaktir. Tanrilarin ABD'ye bir yardimi oldu o ucak saldirilari: aksi takdirde Amerikan toplumunu Irak'a bir saldiriya ikna etmek bu kadar kolay olmazdi.

Bugun (10 Agustos) Heathrow Havaalani'nda yasananlar emin olun yarinki Iran savasina Ingilizleri ikna etmek icin tanrilarin Birlesik Kralliga bir hediyesi.

Ayni tanrilarin yarin Almanya'ya bir veya birkac hediye gondereceginden supheniz olmasin.

Birakin bu devletler kendi bildikleri isi kendi bildikleri gibi yapsinlar. Tarih bilgisiyle sabittirki Avrupa kulturu ozunde gaddardir ve hedefine dogru yururken onune cikani ezip yok etmekte bir beis gormez.

Kurdler kendilerini Almanya'da islamcilara karsi yonelecek propagandanin uzaginda tutmalidirler. Islamcilardan mutlak manada reaksiyon geleceginden supheniz olmasin. Muhtemelen turkleri kullanacaktir Almanlar ve biz Kurdler icin kendimizi bu ORKlardan ayirmak icinde iyi bir firsattir.

Ortadogu'da bugun suren mesele Islam veya Hristiyanlikla ilgili degildir. Kendine "islamci" demekten baska Islam'la ilgisi olmayanlarla batinin bugunku kapismasi, Ortadogu gerici rejimleriyle yeni Ortadogu planinin kapismasidir. Birakiniz Batili gucler bu Ortadogu kohnemisligine son versinler.

Bu kohnemislik yikildiginda yerine gelecek olan biz Kurdlerin el degmemis dagli kulturudur; gurur duydugumuz daglarimizda binyillar boyunca gelistirip bugunlere getirdigimiz kulturumuz. Ortadogu gericiligiyle ilgisi olmayan temiz bir milletiz. Bu arap, fars ve turklerden olusan ORK surusunun tuzagina gelmeyelim.

Bizim dusmanlarimiz net bir sekilde araplar, farslar ve turklerdir. Batililar ne dostumuz ne dusmanimizdir. 20. yy'in basinda ellerindeki gucle Ortadogu'yu sekillendirirken biz Kurdler o gun icin herhangi bir isbirligine musait kultur halet-i ruhiyesi icinde yasamadigimizdan bizi bu fasist rejimlerle basbasa biraktilar.

Bugun kendi kurduklari rejimleri yikmak zorundalar. Guney'li Kurdler isin farkindalar. Biz Kuzeylilerin kafasi halen karisik. Kendimizi net bir sekilde ayiralim tum turklerden, tum araplardan ve tum farslardan. Varsa imkan yahudilerle dostluk iliskisi kurun, Bellucilerle ahbaplik gelistirin.

Islam mi? Biz bir kere Selahaddin Eyyubi ile ayaklari ustune kaldirdik. Bugun Islam'i ozunde yasamakla en dogru isi yapmis oluruz. Bayraktarligi bize dusmez.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home