Kurdistan ve Gelecegimiz

Her salak tam ikna olmustur ve her tam ikna olmus da salaktir - Baltasar Gracian

28 July, 2006

Deginmeler

Once basligin yazildigi yazilardan biri oldu bu. (Ali Usta'nin bu ayni basligi kendi kosesinde kullaniyor olmasindan bagimsizdir kullanmam. Kelimenin baslik olarak islevi Ali Usta'nin kullandigi ayni mantikla benim de hosuma gitmistir. Hassas ve olgunlasmamis Kurd entelijansiyasina LAN -copyright HeK)

Oncelikle Shexmus Amed'in yazisini almis olmaktan dolayi kafami mesgul eden dusunceler var. Kendi aciklama notumu yazarken olabildigince dengeli bir dil tutturmaya calistim. Hedefim Shexmus'u onore etmek oldugu kadar bir yanlis anlamaya da meydan vermemekti. Ancak sonra acaba bu yanlis anlasilir mi diye dusunmeye basladim. Oyle ya, iki bucuk Kurd internet platformunda donen dolabin (veya uydurulan senaryolarin) haddi hesabi yok. Kafamda objektifligi saglamaktan baska hicbir dusunce yoktu Shexmus Amed'in yazisini aktarirken.

Deginmek istedigim konulardan bir digeri Salih Karaaslan'in KP'de yazdigi "Kurd Aydini -2" baslikli yazi. Sizi bilmem ama ben boyle ucuz degerlendirmeleri okumaktan biktim. Bu tur yazilar hem hedefledikleri sey itibariyle insanlari salak yerine koydugundan anlamsiz hem de asil ele aldigi rakibinin ismini diline almaya cesaret edemediginden fazla dogulu. Ve o doguda aydin yoktur Salih Karaaslan! Ayrica welatparez catlasanizde patlasanizda KP'den cok okunuyor. Ismini dile almamakla da bel alti calismis oluyor ve kendinizi kucuk dusuruyorsunuz tum Kurdler nezdinde. Kurdler salak degil ve onlari salak yerine koymaya calistikca irtifa kaybediyorsunuz.

Diger bir konu ise Kuzey Kurd siyasetine dair sansursuz icimden gecenler (dikkat: degerlendirme degil):

1. Kimsenin gecmisten ders almisligi yok. Halen herkes bir digerini kucultme telasinda,
2. Herkes ortada olmayan kuzunun "but"unu kapmaya calisiyor. Oysa daha dogmadi bile,
3. Herkes ayri bir kraliyet hulyasinda yasiyor. Lafta herkes emekci ama icraatta herkes kendisine hizmetkar ariyor,
4. Kimsede butunluklu bir tarih anlayisi bulunmuyor. Bir milletin davasini yuruttugu saviyla ortaya cikanlarin en azindan ilkeleri belli bir tarih durusu olmasi gerekmez mi? Tarihe dair durus temeldir ve millet politikasi temelsiz surdurulemez.
5. Guney'le iliskilere dair oturtulamamis kavrayis. Bu noktayi sikayet konusu olarak degerlendirmiyorum. Sadece ana Kurdistan omurgasi olan kuzeylilerin ve biz Kuzeyli Kurdlerin geride kaldigimizi gormemiz gerekiyor. Onur ucuz bir kelime degildir.
6. Uluslararasi gelismeleri okumaktan uzagiz. Amerika ve muttefikleri TC'yi gelecek senaryolarinda tanimiyorlar. Politika bugunden yarina dogru yapilan bir seyse sayet Kuzey'de bugun politika yapanlarin Ankara atina oynamakla yanlis ata oynadiklarini soyleyebilirim.
7. Kurdistan'da bugun halen rasyonel ve realist politika yurutuldugune dair ipucu alamiyoruz.
8. Ibrahim Guclu'nun Aksiyon roportaji felaketti. Turklerle ilgisini koparamamis olmasini kiniyorum.





MUNZUR DERSIM: Yola geldin. Bu dogrultudan sapma sakin. Apo dese bile yolunu degistirme. Tam ustundesin Kurdistan'a giden yolun.

Su anda aklima gelen baskaca bir konu yok. Herkesin bir blog acmasi ve birbirimizin yazilarina linkler vermemiz dilegiyle...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kürdistan hülyan takdire şayan, ancak sorun şu ki bu hülyanın çekirdek nüvesi arızalı. Bir millet çıksa veya devletiniz olsa bile arızalı olacak. Kürte düşman olarak kendi yeter çünkü feodaliteden ve arap fars etkisindeki doğululuktan ve ilkellikten kurtulamamış bir halk. sizin entelijansınız bunu farkında onlarında tek çözüm önerisi ateistlik, zerdüşlük veya ilkel dünya öğretileri..Sonuç kürt kürt olarak tarihte yerini alacaksa daha az barbarlık yapmalı ve daha fazla takdir toplayan işlere imza atarak öncelikle Türklerin takdirini ve desteğini kazanmalı.. Türklere, Farslara ve Araplara rağmen Kürdistan coğrafyası esir kalmaya israil olmaya mahkumdur ve sorun şu ki sizler yahudi değilsiniz olsanız olsanız kürdistan hülyasına aşık olmuş gözleri kör piyon olabilirsiniz. Böylede giderse Fırat-Dicle arasında kan ve göz yaşını akıtanlar kıyamete kadar kürtler olacakmış gibi görünüyor.. Allah müslüman Kürdü korusun

11:57 PM  

Post a Comment

<< Home