Kurdistan ve Gelecegimiz

Her salak tam ikna olmustur ve her tam ikna olmus da salaktir - Baltasar Gracian

25 July, 2006

ORKsavar'dan - Can Dündar

ORKsavar pek bir keyifli bugünkü mesajında. Telepati yeteneğini anlatıyor övünerek. Can Dündar isimli ORK kendisinin dün ele aldığı konuyu bugün ele almışmış ve efendim oynanmamış oyunu bozduğundan falan bahsediyor. ORKsavar'a tavsiyem blogumun okunma kapasitesini ve etki derecesini çok abartmaması; henüz okuyan Kürd sayısı bile iki elin parmaklarını aşmamışken ORKların takip ettiklerini varsaymak abartı olur.

Bu özel cevaptan sonra -blogumu işgaline kesin gözüyle baktığım- ORKsavar'ın bugünkü yazısıyla başbaşa bırakıyorum sizi:

Can Dündar isimli romantik ORK (ORKmantik diyelim mi?) hepinizin malumu. Resimlerin üstüne özel mektupları feminen (kadınsı) ve ağlamaklı ses tonuyla -şiirimsi bir biçimde- okumayı belgeselcilik sanan; 17 - 25 yaş arası genç kızlara hitap eden yazılarla da entellektüel olan ORK. Yazılarında öne çıkan ana temanın sevgi, kardeşlik, mutlu ve barış dolu yaşam vs imgeleriyle harmanlandığı birinden bahsediyoruz.

Ama işte her zamanki gibi ORK, ORKtur ve turnusol kağıdı Kürdlerdir ve bu sulugöz ORKmantiğin tüm dünya insanlarına ağlamaklığını biliriz de KÜrdlerin ve Kürdistan'ın kendi milletinin (ORKlar yani) zulmü altında yaşadıklarına ettiği tek lafını bilmeyiz. Şimdi de bu güvercin (ZÜPPE YILMAZ ERDOĞAN: HADİ ORADAN!) ORKsavar'ın çok iyi sezdiği üzere şahin özünü açık etmeye başlamış durumda. Ana korku elbette ki Kürdistan'ın ORKlardan ve tORKiya'dan bağımsızlığını kazanması.

Ele aldığım yazısını okumak isteyenler buyursunlar. Ben HeK'te aşırma bir yöntemle satır arası yapma niyetindeyim. Bold (koyu) karakterler benimdir). Yazını linki:
http://www.milliyet.com.tr/2006/07/25/yazar/dundar.html

Zor denklem

Roma'da yapılacak "Lübnan konferansı"na Türkiye'nin çağrılmadığını yazmıştım dün...
Çağrılmamıştı.
Lakin son anda ABD Dışişleri Bakanı Rice devreye girmiş:
"Türkiye'yi de davet edin" demiş.
Hayırdır inşallah...
Eniştemiz bizi niye öptü?

Efendim siz şimdi bu sorunun cevabını okuyacağınız bir yazı okuyacağınızı düşünüyorsunuz değil mi? Yok öyle birşey. Dün Semih'in yaptığını bugün Can yapmış. Nedir hikmeti bu ORK kurtçuklarının yazılarının başıyla uyumsuz gidişi anlamış değilim ama vardır bir sebebi muhakkak.

* * *

Öpücüğün sırrını bulmak için Roma kadrosuna bir bakalım:
Türkiye dışında davetli 3 bölge ülkesi var:
Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün...
ABD'nin bölgedeki kaleleri...
Üçü de Lübnan krizinde İsrail'i değil Hizbullah'ı suçladılar. Daha doğrusu "Hizbullah'ı kışkırtan İran ve Suriye"yi...
Bu yaklaşımlarıyla birer Roma davetiyesi kazandılar.
Ama Roma'ya gelirken hiç de rahat değiller.

Bu kısma birşey demiyorum çünkü diyecek birşey yok. Sanki bölgede İsrail hariç ABD ile ilişkisi daha ileride boyutta olan tORKiya harici ülke varmış gibi yazmış Can Dündar. Bunlar kendilerinin farkında değiller, farkındaysanız. Sanki Kastamonu, Adana, Malatya, İzmir ve Diyarbakır (bizim Amed) NATO kılıflı ABD üsleri (hem de operasyonel üsleri) tORKiya sınırlarında değil.

Veya sanki mazlumların (Ermeni, Süryani, Kürd, Laz, vd) kanı üzerinde oluşturulmuş bir kimlik değil ORK kimliği ve sanki dünyaya vicdan çağrısı yapabilecek konumdalar.

Allah belalarını versin diyorum.

* * *
Suudi Arabistan'ı anlatmaya gerek yok. Petrol geliri ve Amerikan desteğiyle kurulmuş bir baskı rejimi...
Mısır'a bakalım:
ABD, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile bölgeye demokrasi götürmeye niyetlendi ya...Proje ilkin Mısır'da denendi.
İsrail'le barış anlaşması bulunan Mısır, 1981'den bu yana Hüsnü Mübarek yönetiminde olağanüstü hal rejiminde yaşıyordu. Muhalefet şiddetle eziliyor, ekonomi çöküyordu.Bu koşullarda geçen yıl sonu seçime gidildi.
Bütün hilelere rağmen iktidar partisi 100 sandalye kaybetti. Müslüman Kardeşler ise bağımsız adaylarla ve "Çözüm İslamdır" sloganıyla girdiği seçimde daha önce 15 olan temsilci sayısını 88'e çıkardı; ana muhalefet durumuna geldi.
Örgütün "mürşidi" Muhammed Mehdi Akif, son krizden önce 2 İsrail askerinin kaçırılmasından dolayı Hizbullah'ı tebrik etti.
İktidar, İsrail ve ABD'ye yanaştıkça Müslüman Kardeşler büyüyor Mısır'da...

Bu İslam fobisi beni ilgilendirmez de, saydığı ülkelerin ABD ile ilişkilerini dün yazmış olmakla sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Ancak Can eksik aktarmış bölge ülkelerini. İçerinde biri var kiiiii... (bildiniz, tORKiya) tüm askeri akademileri Amerikan ingilizcesi ve amerikan kitaplarıyla asker yetiştirir ve tüm kurmayları ABD Ordusu'ndan aldıkları eğitimlerle birbirlerine övünürler. Kurmay'lığa giden yolun ABD sertifikalarından geçtiği bir ülkenin diğer ülkelere ABD ile ilişki içinde olmalarından dolayı söz söyleme hakkı olur mu?

Allah belalarını versin deyip geçiyorum

* * *
Ürdün de Amerika'nın bölgedeki sadık hanedanlarından biri...
BOP çerçevesinde ABD ile serbest ticaret anlaşması var.
Oradaki seçimlerde de Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı olarak görülen İslami Çalışma Cephesi büyük başarı kazandı.
Önceki yıl Amman'a gittiğimizde, parlamentodaki 110 milletvekilinden 17'sini elinde tutan bu partinin yetkilileriyle görüşmüştük.
Özellikle Irak'tan sonra halkla hanedan arasındaki uçurumun nasıl açıldığını anlatmışlardı. Kral, korkudan sarayına Arap sokmuyordu.
Amerikan nefretinin en yüksek orana ulaştığı Arap ülkesi Ürdün....
Bir rejim, halkının nefret ettiği bir ülkenin en büyük müttefiki olarak daha ne kadar tutunabilir ki?

Soruyu aynen iade edelim mi; mazlumların kanı ve Kürdün yenilmiş hakkı üzerinde süren imparatorluğunuz daha ne kafar sürebilir ki? Sen cevap ver efemine Can: Kürd'ün hakkı sana kalır mı? Yetmedi mi evinizi Dicle ve Fırat'ın sularından çaldığınız elektrikle aydınlattığınız. Kürdistan'dan çıkan elektriğin Kürdistan'dan transit geçerek direk olarak ORK bölgesini aydınlattığını bilmez misin? Utanmaz mısın Kürd'ün kanıyla ve Kürd'ün ülkesinden çalınan kaynakların üzerinde sefaat sürerek hümanizm oynamaya?

Allah belalarını versin deyip geçiyorum

* * *
Bu soru, şimdi AKP'nin de önünde...
Geçen hafta Kuzey Irak konusunda ABD'ye, Lübnan konusunda İsrail'e kafa tutan AKP şimdi zorlu bir sınav verecek.
Bir yanda Ortadoğu'ya sandık kurmanın radikal İslamı iktidar yapmaya yaradığını görüp BOP'tan vazgeçen ve müttefiklerini İsrail'in yanında taraf olmaya zorlayan ABD...
Bir yanda ABD'ye yanaştıkça İslami direniş karşısında taban yitiren Ortadoğu'nun baskıcı rejimleri...Bir yanda Hizbullah'a destek veren komşuları İran ve Suriye...
Ve safların sıklaştığı bu zorlu denklemde, hem İsrail'le hem Hamas'la iyi geçinmeye çalışan, hem ABD'yle hem belalı komşularıyla inatlaşan bir Türkiye...
Lübnan'daki savaş yayıldıkça Türkiye'nin de, AKP'nin de işi zorlaşacaktır.

Hmm.... Sizde bu safların sıklaşması olayında bir Suriye, İranve tORKiya kokusu alıyor musunuz? Güvercin postunun kenara atıldığını sizde benim gibi gözlemleyebiliyor musunuz? İşte bu noktada işi Allah'a havale etmekten vazgeçip (yani Allah belalarını versin demekle yetinmeyip) tüm Kürdlere sesleniyoruz.

Gizli veya açık ORKlar tüm kesimleriyle; solcu, hümanist, romantik, sağcı, dinci, müslüman, hristiyan, kemalist, aklıma gelmeyen, aklıma gelemeyenler, bildiklerimn ve hiç bilmediklerimle Kürd'ün üstüne gelmeye hazırlanıyorlar. Hedefleri Kürd'ü sindirmek olmazsa yoketmek.

Silah kuşanma günüdür!

Saygılarımla efendim,
ORKsavar

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ulan gerizekali

iran dan girdin amerikadan ciktin,hamastan girdin hizbullahtan ciktin konunun kurtlerle ne alakasi var ?

ABD'nin ve ortada doguda donen oyunlarda kurtler turklerin korumasi altindan cikarsa sen neler olacagini tahmin edebiliyormusun ? bence edemiyorsun icinde ki nefret aklini golgeliyor

sana tavsiyem kurtlerin osmanli icin ne kadar savastigini, islama ve turk milletine ne kadar hizmet ettigini ogren ondan sonra gel burda boluculuk propagandalari yap

7:09 AM  

Post a Comment

<< Home